Egységár: 8490 Ft/kg
Az Eszkimó Füstölt Mangalica Törpe Kolbász valóban házi, nem csak házi jellegű! Csak tiszta sót tartalmaz a sertéshúson kívül, azaz fűszereket sem. Ez szokatlan, de pont ennek köszönhetően a hús íze dominál, csodálatosan összeérik egy hosszú érlelési folyamat során. Ugyancsak a fűszermentességnek köszönhetően, bármilyen allergiában és ételérzékenységben szenvedők nagyszerű étele. Kisebb formája miatt ideális egy gyors étkezéshez, pár karika ebből és az éhség rögtön elszáll.
Összetevők: Mangalica sertéshús (60%), sertés zsírszalonna (40%).
Fűszerek: Adalékmentes só.
Tápanyagérték / 100g: 20g fehérje, 35g zsír, 0,1g szénhidrát.
Minőségét rendkívül hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja. Száraz, hűvös helyen tárolandó.
A kolbász készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "kolbásszá". A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!
A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.
Fontos:
A termékeinket megbízható kistermelők gyártják, olyan technológiával, ami nagy szakmai tudást igényel, továbbá rendkívül nehéz feladatot és kihívást jelent számukra. Mivel kérésünkre nem használhatnak állományjavítókat, tartósítószereket, ízfokozókat és egyéb adalékokat, sőt bármilyen fűszert sem, ezért van az a jelenség, hogy az alapanyagok, bár prémium minőségűek, néha változékonyak az elkészült termékek. Attól függően, hogy az állat húsa amit feldolgoznak mennyire zsíros vagy száraz, melyik részét sikerül megfelelő állagúra gyártani, stb.
Termékeink nem futószalagon és nem ipari módszerrel készülnek, nem tudjuk garantálni a teljesen egyforma minőséget.
Kérjük, rendelésük leadásakor vegyék figyelembe ezeket. Köszönjük!