ÚJ TERMÉK
500 g kiszerelésben
Egységár: 11953 Ft+áfa/kg
Az Eszkimó BIO Bivaly Füstölt Cserkész Kolbász egy, a Mátrában természetes öko körülmények között legeltetett, szabadtartású házi bivaly húsából készült prémium kézműves kolbász specialitás. A hús rendkívül magas vitamintartalmú, továbbá nagy mennyiségű vasat és Omega3 zsírsavat tartalmaz. Egyedüli fűszere a tiszta kősó, de éppen ez adja a hagyományos bükkfán történő füstöléssel együtt a termék nosztalgikus ízvilágát. Nitritet, adalék anyagokat, ízfokozókat, paprikát még nyomokban sem tartalmaz, tehát bármilyen allergiában és ételérzékenységben fogyaszthatják. Kiváló élelem hosszabb utazások alkalmával, vagy egy kirándulás során. Roppanós külseje és száraz belseje miatt a túristák, kirándulók, cserkészek kedvenc csemegéje
Összetevők: Házi bivaly hús (60%), sertés zsírszalonna (40%).
Fűszerek: Adalékmentes só
Tápanyagérték / 100g: 30g fehérje, 25g zsír, 0.1g szénhidrát.
Minőségét hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja.
Felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegyük ki ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatti), szellős, hűvös helyen (20°C alatt) tároljuk.
Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon. A terméken esetlegesen megjelenő penészfoltok nemespenész jellegűek, az egészségre semmilyen módon nem károsak!
A csomag felbontása után a termék szikkadása során súlyveszteség léphet fel.
A kolbász készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "kolbásszá". A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!
A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.
Fontos:
A termékeinket megbízható kistermelők gyártják, olyan technológiával, ami nagy szakmai tudást igényel, továbbá rendkívül nehéz feladatot és kihívást jelent számukra. Mivel kérésünkre nem használhatnak állományjavítókat, tartósítószereket, ízfokozókat és egyéb adalékokat, sőt bármilyen fűszert sem, ezért van az a jelenség, hogy az alapanyagok, bár prémium minőségűek, néha változékonyak az elkészült termékek. Attól függően, hogy az állat húsa amit feldolgoznak mennyire zsíros vagy száraz, melyik részét sikerül megfelelő állagúra gyártani, stb.Termékeink nem futószalagon és nem ipari módszerrel készülnek, nem tudjuk garantálni a teljesen egyforma minőséget. Kérjük, rendelésük leadásakor vegyék figyelembe ezeket. Köszönjük!