A kosár üres


Bruttó ár: 4875Ft/db
db
ÚJ TERMÉK


300-330 G-OS KISZERELÉSBEN


Egységár: 15490 Ft/kg


Az Eszkimó Füstölt Házi Bivaly Kolbász egy, a Mátrában természetes öko körülmények között legeltetett, szabadtartású házi bivaly húsából készült prémium kézműves kolbász specialitás. A hús rendkívül magas vitamintartalmú, továbbá nagy mennyiségű vasat és Omega3 zsírsavat tartalmaz. A tiszta són kívül leheletnyi borssal és kakukkfűvel ízesítjük, ez a hagyományos bükkfán történő füstöléssel együtt adja a termék nosztalgikus ízvilágát. Nitritet, adalék anyagokat, ízfokozókat, paprikát még nyomokban sem tartalmaz, tehát bármilyen allergiában és ételérzékenységben szenvedők nagyszerű étele.


Összetevők: Házi bivaly hús (80%), sertés zsírszalonna (20%).


Fűszerek: Adalékmentes só, minimális bors és kakukkfű.


Tápanyagérték / 100g: 30g fehérje, 25g zsír, 0.1g szénhidrát.


Minőségét hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja.
Felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegyük ki ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatti), szellős, hűvös helyen (20°C alatt) tároljuk.


Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon. A terméken esetlegesen megjelenő penészfoltok nemespenész jellegűek, az egészségre semmilyen módon nem károsak!


A csomag felbontása után a termék szikkadása során súlyveszteség léphet fel.


A kolbász készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "kolbásszá".  A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!


A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.


Fontos:

A termékeinket megbízható kistermelők gyártják, olyan technológiával, ami nagy szakmai tudást igényel, továbbá rendkívül nehéz feladatot és kihívást jelent számukra. Mivel kérésünkre nem használhatnak állományjavítókat, tartósítószereket, ízfokozókat és egyéb adalékokat, sőt bármilyen fűszert sem, ezért van az a jelenség, hogy az alapanyagok, bár prémium minőségűek, néha változékonyak az elkészült termékek. Attól függően, hogy az állat húsa amit feldolgoznak mennyire zsíros vagy száraz, melyik részét sikerül megfelelő állagúra gyártani, stb.
Termékeink nem futószalagon és nem ipari módszerrel készülnek, nem tudjuk garantálni a teljesen egyforma minőséget.
Kérjük, rendelésük leadásakor vegyék figyelembe ezeket. Köszönjük!









vissza a termékekhez








Minden jog fenntartva: Eszkimó Konyha Kft. 2018     Készítette: Kiss Sándor     www.visualcenter.hu