450 - 500 G-OS KISZERELÉSBEN
Egységár: 7490 Ft/kg
Az Eszkimó Sváb Szalámi egy védett eredetű sertésfajtából (Magyar nagyfehér) készített vastagkolbász-különlegesség. Tartós, sokáig elálló termék melyet a hagyományos bükkfán füstölésnek és hosszú érlelési eljárásnak köszönhetjük. Harmonikus ízhatású, parajdi sóval és leheletnyi borssal ízesített hentesremek, mely metszetén jól elkülönül a hús és a zsírszalonna rajza.
Összetevők: Sertéshús (65%), sertés zsírszalonna (35%).
Fűszerek: Adalékmentes só, minimális bors.
Tápanyagérték / 100g: 20g fehérje, 35g zsír, 0,1g szénhidrát.
Minőségét rendkívül hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja. Száraz , hűvös helyen tárolandó.
A szalámi készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "szalámivá". A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!
A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.