Egységár: 6990 Ft/kg
Az Eszkimó Füstölt Márvány Kolbász egy házi nevelésű (Magyar Nagyfehér) sertés húsából készített kolbászkülönlegesség. A tiszta kősón kívül semmilyen fűszert nem tartalmaz, a hús egyedi ízét a bükkfával füstölés teszi teljessé. Harmonikus ízhatású termék, mely metszetén jól elkülönül a hús és a zsírszalonna rajza.
Összetevők: Sertéshús (60%), sertés zsírszalonna (40%).
Fűszerek: Adalékmentes só.
Tápanyagérték / 100g: 20g fehérje, 35g zsír, 0,1g szénhidrát.
Minőségét rendkívül hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja. Száraz , hűvös helyen tárolandó.
A kolbász készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "kolbásszá". A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!
A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.