A kosár üres


Az Igazi Eszkimó Füstölt Mangalica Parasztkolbász valóban házi, nem csak házi jellegű! Csak sót tartalmaz a mangalicahúson kívül, azaz fűszereket sem. Ennek köszönhetően a hús íze dominál, csodálatosan összeérik.  Ugyancsak a fűszermentességnek köszönhetően, bármilyen allergiában és ételérzékenységben szenvedők nagyszerű étele. Kellemes, lágy és enyhén füstös karaktere kiemeli a hús ízét.


Összetevők: Mangalica sertéshús (69%), mangalica sertés zsírszalonna (31%).


Fűszerek: Adalékmentes só.


Tápanyagérték / 100g: 20g fehérje, 37g zsír, 0,1g szénhidrát.


Minőségét hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja. Száraz , hűvös helyen tárolandó.


A kolbász készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "kolbásszá".  A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!


A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.









vissza a termékekhez








Minden jog fenntartva: Eszkimó Konyha Kft. 2018     Készítette: Kiss Sándor     www.visualcenter.hu