Egységár: 7990 Ft/kg
Az Eszkimó Füstölt Mangalica Törpe Kolbász valóban házi, nem csak házi jellegű! Csak tiszta sót tartalmaz a sertéshúson kívül, azaz fűszereket sem. Ez szokatlan, de pont ennek köszönhetően a hús íze dominál, csodálatosan összeérik egy hosszú érlelési folyamat során. Ugyancsak a fűszermentességnek köszönhetően, bármilyen allergiában és ételérzékenységben szenvedők nagyszerű étele. Kisebb formája miatt ideális egy gyors étkezéshez, pár karika ebből és az éhség rögtön elszáll.
Összetevők: Mangalica sertéshús (70%), sertés zsírszalonna (30%).
Fűszerek: Adalékmentes só.
Tápanyagérték / 100g: 20g fehérje, 35g zsír, 0,1g szénhidrát.
Minőségét rendkívül hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja. Száraz , hűvös helyen tárolandó.
A kolbász készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "kolbásszá". A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!
A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.